Tuinhuis 2.0

IMG_0310.jpg

Ooit, ooit was het tuinhuisje nog zo maagdelijk als op bovenstaande foto…

Aangezien ik van ‘SWHBO’ niet in huis mag brouwen, ben ik naar het tuinhuisje verbannen. Niet dat dit erg is, integendeel zelfs. Bij het bouwen van het tuinhuis had ik al met veel zaken rekening gehouden. Gas, water, stroom, UTP, Coax, alles was reeds naar het tuinhuis gebracht. Aangesloten was alleen stroom, daar ik nog niet precies wist hoe ik e.e.a. ging inrichten.

Kijkend naar de verschillende brouwdagen, begon ik me steeds meer te ‘storen’ aan kleine dingen. Zo was de vloer van stoeptegels, wat erg poreus is en slecht schoon te maken. Tevens trok het in de wintermaanden erg koud op. Om dit op te lossen besloten om toch de vloer te isoleren, een betonvloer te storten en dit te betegelen.

Nu had ik destijds wel alles naar achter gehaald, maar was ik vergeten om een afvoer van het tuinhuis naar de woning aan te leggen. Aangezien we toch bezig gingen, direct dit foutjes rechtgetrokken, de tuin op de kop gezet en een afvoer aangelegd. In het tuinhuis hier direct gebruik van gemaakt door een afvoer te realiseren voor de RVS spoelbak, als ook een schrobputje. De spoelbak is ook een fijne upgrade van de brouwruimte, in principe hoef ik nu niet meer naar de woning voor welke brouwgerelateerde actie dan ook.

De stellingen, waarin mijn brouwspullen gebroederlijk naast het tuingereedschap stond hebben ook plaats gemaakt, de voorraad mouten staat nu netjes onder de werkbank.

Aangezien ik nu een beeld had hoe ik de ruimte wou inrichten, mijn brander aangesloten op aardgas en een ‘vaste’ plek gegeven, voorzien van een afzuigkap.

Al met al ben ik wel weer iets uit de bocht geschoten, maar ben ik apetrots op het eindresultaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s